Bedste floating tilbud i april 2024

Siden indeholder reklame for floating

Er du på udkig efter en helt unik og afslappende wellness oplevelse? Så bør du overveje at prøve floating. Floating er en ny og helt unik måde at nyde afstressende wellness på. Du ligger i en sensory deprivation tank fyldt med saltvand og lader dig selv flyde. Saltvandet har en særlig temperatur og tæthed, som gør at du svæver helt naturligt. Det er en helt unik følelse som du ikke skal snyde dig selv for. Vi har her på siden har vi samlet de bedste steder, som tilbyder floating i Danmark. Du kan både floate selv eller prøve floating for 2 personer.

Floating i Danmark

Der findes kun et mindre antal af udbydere af floating i Danmark, da konceptet endnu ikke er super udbredt. Det betyder at wellnesscentre der tilbyder floating terapi primært koncentrerer sig om de større byer som København og Aarhus. Floating har i de seneste mange år dog været stigende i popularitet og flere udbydere er kommet til på det seneste. Så hvis du er på udkig efter en sensory deprivation tank i Danmark, har du altså efterhånden en del muligheder.

Hvad er floating?

Floating er en form for wellness, helingsproces og meditation, som involverer at flyde ubesværet i et saltvandsbassin. Det er et lydisoleret rum, hvor vandet og varmen holdes konstant ved kropstemperatur.

Formålet er at udelukke al udefrakommende stimuli for en stund og give kroppen en pause fra omverdenen. Det giver rum til at skabe indre ro og dybere kontakt med din bevidsthed.

Floating terapi er også kendt som float, floatation, sensory deprivation, REST (Restricted Environmental Stimulus Therapy).

Fordele ved floating terapi

Floating terapi er en særlig teknik, der hjælper dig med at afslappe og slippe stress og spændinger. Det har mange fordele, herunder:

  • Afslappelse og afkobling fra stress og bekymringer
  • Forbedret fokus og koncentration
  • Forbedret søvnkvalitet
  • Forbedret kropsbevidsthed
  • Reduceret angst og angstrelaterede symptomer
  • Reduceret fysisk smerte og spændinger
  • Øget energi og kreativitet
  • Øget følelse af velvære og fred

Hvordan fungerer en floating tank?

En floating tank er et lukket rum, der er fyldt med varmt vand og salt og er udstyret med en lydsystem. Det er designet til at give personen en ekstremt afslappende og afslappende oplevelse. Personen ligger i vandet og lytter til afslappende musik, mens de nyder det konstante, flydende miljø. Vandet og saltet hjælper desuden med at udjævne næsten alle former for lyd, så personen kan nyde en lydløs, stilhed.

Floating for 2

Alle de største danske udbydere tilbyder floating for 2 personer. Så hvis i er et par, kan i sagtens tage afsted sammen. Det kræver dog at i bestiller en pakke for to personer, da der skal være plads til begge. Tanken skal nemlig være indrettet til par floating.

Må man floate som gravid?

Du må gerne floate som gravid. Alle de største udbydere af floating i Danmark tager imod gravide til floating terapi. Det gælder både Float Studio, Pause Recovery Studio og Copenhagen Float.

Floating er en helt unik måde at opleve en vægtløs tilstand på, som kan være meget behagelig for gravide kvinder, der ofte oplever et stort fysisk pres på kroppen. Under en floatsession vil al den vægt, som dit kommende barn har tilført din krop, automatisk forsvinde, hvilket kan have en meget lindrende effekt. Der er også beretninger om, at gravide kvinder har opnået en meget intim forbindelse med barnet i maven under en floatsession.

Hvis du stadig er nervøs for om du kan floate, som gravid, kan du altid tale med din læge, før du booker en tid.

Køb et gavekort til floating terapi

Floating er i de senere år blevet en meget populær oplevelsesgave. Bestil et gavekort til en udbyder af floating hos Truestory.

Ofte stillede spørgsmål

Floating er en god måde at slappe af kroppen og sindet på. Det kan hjælpe med at reducere stress, smerte og angst, øge mental klarhed og koncentration, forbedre søvn og øge velvære. Det er også en god måde at komme ind i en meditativ tilstand på. Det kan endda hjælpe dig med at få adgang til kreative ideer og løsninger til problemer.

Prisen for at floating afhænger af, hvor du er, og hvilket center du benytter. Prisen på floating kan variere meget, men generelt vil en enkelt session koste mellem 500-800 kr. Det er også muligt at købe forudbetalte pakker med flere sessioner, som ofte er billigere per session. Se og sammenlign priser her.

For at få den bedste effekt af floating, anbefales det at du ikke indtager stimulanser som nikotin, kaffe og alkohol, før en floating session. Du bør heller ikke barbere dig lige op til floating, da saltet i tanken kan forårsage svie. Undgå også at drikke og spise for meget (eller for lidt), før du tager afsted. Det er typisk op til dig selv om du vil have badetøj på eller ej. Mange foretrækker ikke at have det på, da det kan være forstyrrende, hvis det pludselig sidder dårligt.

Floating er så afslappende, fordi den skaber et miljø, hvor kroppen er helt vægtløs. Denne følelse af vægtløshed kan hjælpe med at lindre stress, øge energiniveauet, forbedre koncentration og stimulere sindet. Floating giver også rum til at fokusere på meditation og refleksion, hvilket kan hjælpe med at reducere angst og depression. Derudover kan floating hjælpe med at sænke hjertefrekvensen og blodtrykket og reducere fysisk og mental træthed.

Nej, det floating føles for langt de fleste ikke klaustrofobisk. Floating er ofte forbundet med en følelse af fred og afslapning. Det er en unik oplevelse, hvor man føler sig fuldstændig befriet fra stress og bekymringer. Det er en afslappende og meditativ oplevelse, som faktisk kan hjælpe med at reducere angst og klaustrofobi. Af personer der lider af klaustrofobi vil omkring 90% ikke opleve klaustrofobi ved at være i en floating tank. De resterende 10% kan opleve milde gener.

Ja, du må godt floate når du har menstruation. Her er det blot vigtigt at du føler de samme forholdsregler, som man vil tage i svømmehaller og lignende steder.

Floating føles godt fordi det er en chance for at give kroppen en pause fra den konstante stimuli, den udsættes for i dagligdagen. Når kroppen er i en tilstand af vægtløshed, frigøres den fra tyngdekraften, og det kan give en følelse af fysiske og mentale lettelse. Floating giver desuden mulighed for at give kroppen sin egen tid til at slappe af og restituere, hvilket kan hjælpe med at reducere stress og spændinger.

Et pool float har en typisk varighed på 60 minutter. Hertil er der lidt tid til at klæde om og gå i bad. Varigheden afhænger dog af, hvilken pakke du bestiller.

For at floate er det nødvendigt at du selvstændigt kan komme både i og op af floating tanken.

Du bør ikke floate, hvis du har rifter, åbne sår eller udslet, da det kan forårsage irritation at være i saltvandet. Har du smitsomme sygdomme skal du heller ikke floate.

Lider du af epilepsi eller andet det kan udløse et anfald, anbefales det af sikkerhedsmæssige årsager ikke at du kaster dig ud i floating.

Hvis du lige har farvet dit hår, er det heller ikke en god idé at floate, da det kan gå udover effekten af din hårfarve og floating tanken.