Bedste kurophold tilbud i april 2024

Siden indeholder reklame for kurophold

Leder du efter de bedste kurophold i Danmark eller udlandet? Her på siden finder du nøje udvalgte deals og tilbud på kurophold for 2 personer. Så hvad end du drømmer om at besøge et kurhotel med kæresten, at komme på et luksus kurophold med veninderne, eller en helt tredje kurbad oplevelse – så kan du finde et luksuriøst kurhotel til billige priser i oversigten nedenfor. Rigtig god fornøjelse!

5 tips til booking af ophold

 1. Få mere for dine penge ved booking af en komplet spapakke via Truestory (anbefalet).
 2. Ophold med ankomst fredag og lørdag er dyrest. Spar omkring 18% ved at booke søndag-torsdag.
 3. Du behøver ikke at overnatte. De fleste hoteller tilbyder dagsbilletter til deres spa. Find en spadag her.
 4. Hvis du vil have spabehandlinger, bør du bestille på forhånd, for at være sikker på at de er tilgængelige.
 5. Hotels.com har billige priser, men giver typisk ikke adgang til spa. Husk at booke adgang seperat.

Kurophold i Danmark og omegn:

Har du en bestemt lokation i tankerne? Så brug de lokationsspecifikke guides nedenfor, til at finde de bedste kurophold i Danmark og omegn. Her er noget for enhver smag, og du er så godt som garanteret, at finde et lækkert kurhotel nær dig. 

Sjælland

Sjælland

Nyd livet i luksus og velvære på et kurophold på Sjælland. Her finder du nogle af de ældste kurhoteller i Danmark.

Jylland

Jylland

Vil du på et lækkert kurophold? Så bør du overveje et kurhotel i Jylland. Her får du ren afslapning på kurophold til jyske priser.

Sverige

Sverige

Trænger du til en tur ud af landet? Tag en smut tur over Øresund til Sverige, og oplev deres dejlige luksus kurophold.

Tyskland

Tyskland

Tyskland er kendt for sine kurbade. Her finder du nogle af de mest luksuriøse kurhoteller til rimelige penge.

København

København

Bor du i nær København, så oplev ægte selvforkælelse på et af disse dejlige kursteder i København og omegn.

Find en god og billig deal på kurophold 

Drømmer du om at trække stikket fra hverdagen og forkæle dig selv eller en, du holder af? Så er et spa- og kurophold en rigtig god idé. Der findes mange forskellige kurophold i Danmark. Du kan vælge imellem et kurophold en enkelt dag, et kurbad eller kurhotel. Det er en effektiv måde at samle energi på.

Hvis du ønsker at finde en god og billig deal på et kurophold, kan du tage udgangspunkt i listen ovenfor. Her finder du mange forskellige former for billige kurhoteller. Listen giver dig mulighed for at skabe et overblik over de anmeldelser og vurderinger, som de respektive kurophold allerede har fået. Det er en god mulighed for at sammenligne priser og udpege de bedste kurhoteller.

Det skal ikke være en kompliceret opgave at finde et kurophold på tilbud. Når du skal vælge mellem de mange forskellige former for ophold, vil det være en god idé at overveje behov og ønsker. Du kan for eksempel overveje, om det skal være en kombination af både wellness og kurophold. Du kan ligeledes overveje om det skal være:

 • luksuskurophold – herunder middage, kurbade og overnatninger
 • et kurophold i udlandet
 • et kurophold med massage og spa
 • kurophold for to – forkæl en, du holder af

Heldigvis har du mulighed for at få gode tilbud, når du tager et kig på de forskellige deals ovenfor. Det vil spare dig for mange penge, hvis du vælger et kursted blandt de mange gode tilbud. Derudover skal det som sagt ikke være en kompliceret opgave at finde det rette ophold. Tværtimod gør listen det hele lidt nemmere ved at give dig et overblik over billige og gode kurophold i Danmark.

Nedenfor får du en guide til, hvad du kan forvente, når du bestiller et kurophold i Danmark eller i udlandet. Guiden klæder dig på til en dejlig tur i rolige omgivelser, så du får den oplevelse, du har brug for.

Ofte stillede spørgsmål:

Et kurophold er en opholdstype, der sætter fokus på psykisk afslapning og fysisk velvære. Her får du, på et kurhotel, adgang til en række behandlinger og kurbade. I mange kurpakker er overnatning, aftensmad, morgenmad, samt adgang til kurfaciliteter inkluderet i prisen.

Prisen på et kurophold afhænger af hvad du ønsker:

 • Et kurophold med overnatning for 2 koster fra 1.500 kr. (se muligheder)
 • En kurdag uden overnatning koster fra 250 kr. (se muligheder)

Blandt de mest populære kurhoteller finder du blandt andet:

 • Marienlyst Strandhotel på Sjælland, som bl.a. har vundet titlen Årets Spa ved Danish Beauty Awards.
 • Alsik Hotel i Sønderjylland, som har DK’s største spaafdeling på 4.500 m2 med over 60 spafaciliteter.
 • Falkenberg Strandbad i Sydsverige, som er blandt de bedste kurhoteller i Sverige.
 • Alter Meierhof i Nordtyskland, som tilbyder overdådig luksus på sit 5-stjernede kurhotel.
 • Badetøj
 • Tøj og sko
 • Toiletsager
 • Pas (ved ophold i udlandet)

Hvad er et kurophold?

Et kurophold (også kendt som spaophold og wellnessophold) er en opholdstype, der sætter fokus på psykisk afslapning og fysisk velvære. Opholdet foregår på et kurhotel og inkluderer som regel en række luksusfaciliteter med fokus på wellness. Med andre ord kommer du til at opleve velvære, afslapning, ro og balance. Det er sundt for både krop og sjæl – især i de perioder, hvor der er meget travlt på arbejdet, eller du kan mærke, at du har brug for at komme helt ned i gear. Et spa- og kurophold i Danmark, Sverige, Tyskland og resten af Europa kan blandt andet byde på:

 • Boblebad
 • Kurbad
 • Sauna
 • Dampbad
 • Massage
 • Fitness
 • Termiske bade
 • Udendørsbassin
 • Indendørsbassin

Der findes mange kurbade i Danmark, som tilbyder terapi til krop og sind. Et kurbad i Danmark giver dig mulighed for at slappe af, fordi atmosfæren emmer af ro og balance. Du er afskærmet for resten af verdenen, når du befinder dig på et kursted. Afskærmet for det stress og jag, du oplever i hverdagen. Du vil føle dig isoleret på en tryg og harmonisk både. Du skal ingenting nå, og du kan suge roen til dig, alt imens du forkæler din krop i et af de mange bade.

De fleste kurbade og kurhoteller tilbyder dampbade, saunaer, masserende vandfald, bassiner, massage, indendørs spa og meget mere. Det er derfor op til dig at vurdere, hvad du har mest brug for. Ofte kan du vælge mellem forskellige pakker. Her er det vigtigt at være opmærksom på, at der findes kurophold for ældre mennesker, kurophold for familier, samt kurophold med overnatning – som er luksusudgaven.

Historien om kurophold i Danmark

Kurstederne fik sin begyndelse helt tilbage i 1800-tallet. På daværende tidspunkt blev de anset for at være behandlingssteder. I 1883 blev Arnakkekilden ved Silkeborg brugt til både kuranstalter, sanatorier og rekreationshjem. Fælles for de tre var, at de blev et centraleuropæisk bud på et traditionelt kurbad.

Kurbadene er kendt for:

 • Varme kilder
 • Mineralholdigt kildevand
 • Mudder
 • Badning i have

Tilbage i tiden var kurstederne især noget, som svage, syge eller ældre benyttede sig meget af. Hensigten var nemlig, at vandet – hvad enten det var kildevandet eller havene – skulle helbrede gigt, fordøjelsesbesvær og andre lidelser.

Kurbadene har derfor været brugt siden oldtiden. Dengang mente man, at et kurbad kunne helbrede sygdomme og forbedre sundheden hos den enkelte. I dag bliver kurbadene primært brugt til velvære, fornøjelse, afslapning og livsnydelse. Alligevel kan det for mange føles helende, hvis man lider af stress, depression eller angst. Et kurophold kan derfor gøre store underværker, fordi det generelt virker beroligende og nærer krop og sind på en måde, der er helt unik.

I en nutiden hvor stress er blevet mere udbredt fænomen vælger mange danskere derfor at tage på forskellige typer af rejser med kurbade. Det kan f.eks. være et ayurvedisk kurophold med yoga, udrensning ved at det døde hav, eller blot en dejlig kurophold weekend i Danmark, Tyskland, Norge eller Sverige. 

Hvilket kurhotel i Danmark skal jeg vælge?

Er du i tvivl om, hvilket kurhotel du skal vælge? I det tilfælde kan det være en god idé at gøre dig nogle overvejelser om, hvad du mest har brug for. Kurhoteller i Danmark tilbyder mange forskellige faciliteter til forskellige priser. Du kan eksempelvis besøge Kurhotel Skodsborg, Hotel Viking, Comwell Kellers Park eller Læsø Kurs dejlige kurbade. Som sagt kan du også benytte ovenstående liste over forskellige attraktive tilbud på kurophold.

Hvis du er interesseret i et wellness- og kurophold i en weekend, kan du overveje, hvad byen betyder for dig. Måske har du et ønske om samtidig at udvide dine kulturelle horisonter og tage på tur rundt i den by, hotellet ligger i? Måske er det vigtigere for dig, at du befinder dig i naturskønne omgivelser. Måske drømmer du om udsigt ud over fjord, skov eller hav.

De forskellige kursteder i Danmark byder altså på forskellige faciliteter og omgivelser. Nogle steder har du mulighed for at gå i fitness, mens du andre steder kan benytte aktiviteter som:

 • Golf
 • Yoga
 • Udflugter
 • Cykling
 • Dampbade
 • Spa

Hvis du ikke har gjort dig nogle tanker om, hvad du allerhelst vil opleve på dit kurophold, kan det være en god idé at gøre det allerede nu. På den måde kan du nemmere sammenligne de forskellige kurbad ophold og vælge ud fra egne præferencer. Der er nemlig altid mulighed for at finde et wellnessophold, der matcher dine behov og ønsker. Drømmer du om et kurophold for to, hvor I får lov til at fokusere på hinanden og samtidig får en række skønne behandlinger? I det tilfælde bør du lede efter de mest romantiske kurophold i Danmark. Se de bedste romantiske ophold for 2 med spa og wellness her.

Ud over du her på siden får mulighed for at få et overblik over listen med de forskellige deals, så anbefaler vi samtidig, at du selv går ind og læser mere om det enkelte kursted. Det kan du gøre ved at klikke på ”læs mere” på siderne på listen. På den måde kan du få større indsigt i, hvad du helt præcist kan vælge mellem, når du skal finde det perfekte kurophold.

Gode råd til dit spa og kurophold:

Hvis det er første gang, du skal på spa og kurophold i Danmark, kan der være behov for at få nogle gode råd til praktiske ting. For eksempel råd til, hvordan du booker dit kur- og spaophold. Derfor har vi lavet en udførlig guide nedenfor, hvor du får at vide, hvordan du booker dit kommende kurophold i Danmark.

1. Tjek kurhotellets omgivelser

Som nævnt er det vigtigt, du sætter dig grundigt ind i opholdet ved at læse siden igennem. Her kan du blandt andet se, hvor i landet du skal køre hen og planlægge hvor mange minutters kørsel du skal tilbagelægge for at komme til dit wellness ophold. Hvis du er interesseret i de nærliggende byer, kan du samtidig undersøge, hvilke kulturelle muligheder der er i netop den by. Hvis byen ikke står på forsiden, kan du som regel se den nederst på siden. På mange sider har du også mulighed for at klikke på ”aktiviteter” eller ”omgivelser”. Her kan du læse mere om, hvad det enkelte kurophold tilbyder af faciliteter.

Er du mere interesseret i et kurophold i udlandet, findes der heldigvis også mange muligheder for det. Mangler du inspiration til, hvor du skal lede, eller synes du ikke, der er nok billeder på de respektive sider? Så kan du altid forsøge at finde tidligere besøgendes billeder på for eksempel Instagram eller Facebook. Det kan du gøre ved at klikke på relevante hashtags eller kigge de billeder igennem, som de forskellige kurhoteller er blevet tagget på.

Tip: Brug eventuelt TripAdvisor til at tjekke hvad andre skriver om kurhotellerne. Her kan du også se flere af de bedste kurhoteller i Danmark.

2. Sådan booker du dit kurophold i Danmark

For at gøre det nemmest for dig selv kan du med fordel booke dit kur- og wellnessophold igennem Spaopholdsguide.dk. Det gør du her på hjemmesiden ved at klikke på de deals, vi har lavet en oversigt over længere oppe. Det er heldigvis ganske simpelt og ligetil. Du skal nemlig blot finde det kurbad, kursted eller kurhotel Danmark, du ønsker at bestille hos. Faktisk kan du bare booke direkte eller bestille et gavekort.

Fordelen ved at bestille gennem denne side er, at vi har sørget for, at du hos vore samarbejdspartnere får rigtig gode betingelser og billige priser. Til tider kan du også få en god rabat på dit kurhotel. Så med bare et par enkelte klik, kan du nemt og sikkert bestille et billigt kurophold i Danmark eller udlandet – enten til dig selv eller i selskab med en, du holder af. De forskellige tilbud på kurophold varer som regel kun i en specifik periode. 

Har du allerede udset dig et spa- og kurbad eller et godt tilbud på kurophold, kan det være en fordel at tjekke, hvor lang tid tilbuddet varer. Som regel bør du nemlig bestille det, allerede første gang du støder på et godt tilbud eller en god deal. Hvis du gerne vil besøge hotellets restaurant, så husk at reserver bord i god tid.

Derudover er det vigtigt, du er opmærksom på, at priserne kun er vejledende. Der kan altså være forskel på prisen, afhængig af hvornår du ønsker at booke dit kurbad Danmark. I forbindelse med det specifikke tilbud kan det også være en god idé at være sikker på, om du for eksempel bestiller et luksus kurophold, et kurophold for ældre eller kurophold med massage. Altså bør du mere specifikt tjekke, hvad der er inkluderet i det enkelte tilbud, og hvad der ikke er.

3. Sådan pakker du til et ferie og kursted

Alt efter om du har tilkøbt fitness, yoga, minigolf eller andre aktiviteter, skal du først og fremmest huske badetøjet og eventuelt træningstøj. Mange steder får du udleveret en badekåbe, når du dukker op. Bestiller du et kursted med overnatning, skal du selvfølgelig pakke til flere dage, alt afhængig af hvor længe du skal være afsted. Mange steder er der inkluderet mad – for eksempel morgenmad og aftensmad. I den forbindelse kan det være, du gerne vil gøre lidt ekstra ud af dig selv om aftenen og derfor har brug for et pænt sæt tøj.

Inden du tager afsted, kan du med fordel lave en pakkeliste for at være sikker på, du får alt med. Selvom du kun skal afsted en enkelt dag, slipper du for at skulle medbringe håndklæde og morgenkåbe – det får du udleveret på det kurophold, du vælger.

Kurophold i udlandet

Ud over de mange kursteder, der findes i Danmark, har du også muligheden for at vælge et kurophold i udlandet. Det kan mange gange gøre lidt ekstra ved oplevelsen, fordi du samtidig kan være kulturel og opleve et andet land på et tidspunkt, hvor du skal have en pause fra dit wellness- og kurophold.

Når du skal vælge et kurophold i udlandet, er det vigtigt at overveje de praktiske muligheder. Det kan være spørgsmål som:

 • Skal du køre til dit kurhotel?
 • Vil du gerne flyve til destinationen?
 • Hvilket landet vil du gerne besøge?
 • Hvor meget er du villig til at give for transport og ophold?
 • Hvordan skal omgivelserne se ud?

Mange vælger ofte lande som Sverige, Tyskland, Kroatien, Bulgarien, Polen eller Tjekkiet, når de skal på kurophold i et andet land i Europa. Ligesom i Danmark finder du også skønne kurophold i disse lande, hvor du får muligheden for at trække stikket og nyde stilheden – og ikke mindst roen.

Vælger du for eksempel et kurbad i Sverige, kan du være sikker på, at det kurophold giver dig mere energi på flere parametre. Opholdene ligger nemlig ofte i nærheden af skøn natur, som gør hele oplevelsen endnu mere autentisk. Den svenske idyl kan derfor komplementere de behandlinger, du vælger, når du beslutter dig for at tage på et kurophold. For at være sikker på, du ender med at vælge det rigtige, kan du altid sammenligne de mest anmelderroste kursteder i Sverige.
Det kan også være en fordel at vælge et kurhotel, der ligger langt væk fra trafikerede veje og midt i naturen. På den måde får du mulighed for at trække vejret dybt, alt imens du kan gå en tur i det omkringliggende område eller forkæle dig selv, en kæreste, ven eller veninde i spaområdet.

Kurophold med børn

Hvis du overvejer et kurophold med børn, kan det være en god idé at vælge et kursted, hvor børnene kan blive aktiveret. I det tilfælde bør du kigge efter aktiviteter, oplevelser og de omkringliggende byer for at blive klogere på, om det kunne være noget for dine børn. Nogle gange er det nemlig ikke kun forældrene, der trænger til at trække stikket og få lidt ro i nogle dage. Børn kan i lige så høj grad have brug for et kurophold.

Som travl børnefamilie vil det derfor være oplagt at prøve et kurophold med overnatning sammen med jeres børn. Heldigvis findes der en række familievenlige kursteder i Danmark og i udlandet. Men som alt andet er det vigtigt at tjekke op på det, inden I bestiller. Selvom hotellet tilbyder gratis wifi og en række forskellige faciliteter for både børn og voksne, kan det også være en god idé at se nærmere på området. At finde et billigt kurophold i Danmark kræver ikke mere end et godt tilbud og et kig her på siden.

Her kan I med fordel gå efter kurhoteller med:

 • naturlige omgivelser og mulighed for leg
 • sjove aktiviteter som minigolf, ridning og andre sjove sportsaktiviteter
 • restaurant med børnevenlige menuer
 • børnevenlig pool
 • overskuelige transportmuligheder